top of page

Montaža svile

Montaža svile ili ljuljaške Ljuljanko je laka.

Najlakše je ukoliko imate otvorenu drvenu gredu ili granu (u parku ili dvorištu) oko koje može da se prebace trake (daisychain).

 

Za montažu u stanu potrebna je dodatna oprema (kuka za kačenje i šrafovi/tiplovi), alat i malo stručnosti. Naravno veoma je bitno da znate kakav plafon imate u prostoriji gde planirate montažu.

 

Plafon mora biti od čvrstog materijala, idealno beton ili drvena greda. U zgradama se često nalaze plafoni od trske i maltera (stara gradnja) ili monta blokova (nova gradnja), i jedno  drugo su nepovoljni plafoni za kačenje jer su slabi, tj. šuplji. Ali i za to ima rešenje jer svaka zgrada ima noseće grede u plafonu bilo da su od drveta ili betona. U slučaju da imate monta blokove biće vam potrebna dodatna oprema za ankerisanje šupljih blokova- Anchorfix i sl. ali za to je najbolje kontaktirati stručno lice.

​​​​

 

1. Kada ste pronašli idealno mesto, označite gde ćete bušiti rupe za šrafove

2. Za bušenje betona će vam biti potrebna hilti bušilica, dok za drvenu gredu odgovarajuća burgija

 

.

3. Za betonski plafon su potrebni tiplovi za beton, dok za drvenu gredu se šrafe odgovarajući šrafovi.

4. Za montažu se preporučuju dve kuke na razdaljini od oko 35cm jedna od druge. Na kuke se kače užad ili daisychain koji dolaze u kompletu, kao i karabinjer preko koga kačite ljuljašku za uže i podešavate visinu po potrebi.

S obzirom da je sigurnost uvek na prvom mestu najbolje je da kontaktirate stručno lice ukoliko niste sigurni kako da utiplujete kuke na plafon ili nemate odgovarajući alat. Ovo je samo jedan od načina kako je moguće okačiti ljuljašku, u zavisnosti od toga kakve kuke i šrafovi su vam dostupni.

Yoga-Swing-Trapeze-Hook-Hammock-Suspensi
IMG_20210305_132509
dfa222d5855e450dda3452f6037ea2dd
Hammock-Wall-Mount-Anchor-Hooks-Aerial-Y
31lRDUEGYaL._SX425_
montaza1.jpg
montaza2.jpg
montaza3.jpg
montaza5.jpg
bottom of page