top of page
Search

Lebdeći sistem masažeAutor: Dragomir Kanački


Masaža je jedan od jednostavnih načina popravke kvaliteta života, i pravi maseri, umesto da prodaju Eliksir mladosti i Kamen mudrosti, drže se jednostavnog cilja: a to je da čoveka oslobode bola, uvećaju mogućnosti kretanja, podignu raspoloženje i stišaju surovost života makar na kratko.


Kako napreduje u svojoj praksi, svaki maser pronadje tehnike kojima u najkraćem roku relaksira klijenta i postiže rezultate. Kada se to desi, svi se radujemo a u isto vreme znamo da ne postoji drugi recept za sreću od radovanja. Ukoliko ne znate koja je tehnika prava, izaberite najjednostavniju, jer kada se klijent prepusti sugestijama vaših pokreta, lako ćete ga izvući iz tenzije. A ukoliko vam klijent ne veruje, vaša medicina biće nemoćna.


U reči priroda krije se velika moć – ako želite da vidite koji kvalitet će preovladati u nečijem životu, pogledajte prirodno držanje te osobe. A ukoliko želite da znate šta je to što će nadvladati klijenta, pogledajte kojim se osobinama otuđio od prirode. Postoji čitav ogranak u vedskoj astrologiji koji se bavi tumačenjem patologije tela, mladeža, belega, ožiljaka itd.


Ne postoji prirodnije stanje za čoveka od lebdenja, ljuljanja i kruženja. Od majčinog stomaka, naručja, uspavanki, smirenja i gravitacije zapamtili smo lebdenje kao stanje zaštićenosti i poverenja. Lebdeći sistem masaže je zbog toga veoma prijemčiv ljudima i praktikant ovog sistema masaže u veoma kratkom periodu klijenta dovodi u duboki relaks ili san. U takvom stanju naš neispitani mozak daje određene komande organizmu i klijent postiže regenerativnu sposobnost – ustvari leči sam sebe. Uz poznavanje motorike tela, aromaterapije, uticija zvučnih vibracija na čoveka, lebdeći sistem masaže jedna je od najmoćnijih tehnika za oslobađanje od stresa.

Prednost je još u tome što klijent u svom platnu ima apsulutnu diskreciju i odvojenost od terapeuta – drugim rečima, sam je sa sobom. Prednost se vidi i u higijenskim standardima, u štednji ulja, peškira, vremena itd. Hammock i slobodan pad u njemu maseru pružaju veće mogućnosti nego voda, prilikom praktikovanja watsu-a ( shiatsu u toploj, poludubokoj vodi) no kao što rekoh, ovde stvarno svako ima pravo na izbor. Prednost je i to što je platno lako za montažu i nije vam potreban bazen niti veliki prostor za rad. Pri praktikovanju lebdećeg sistema masaže neophodno je poznavanje osnova Yumeiho-a, zato što će pristup kroz Yumeiho pomoći u prepoznavanju tehnika koje prozilaze iz platna.


Eto sve sam vam rekao, a znam da nisam uspeo mnogo da vam kažem, zato što se masaža najbolje uči kroz praksu.
117 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page