top of page
Search

Predrasude o Lebdećem sistemu

Updated: Feb 22, 2022Potreba da napišem ovaj tekst javila se zbog često ponavljane rečenice kod sredovečnih ljudi, a to je: „Nisam ja za ovo, ovo je za mlade.“

A u stvari svi bi tako želeli da bar probaju, zar ne?

I evo je prva predrasuda, koja će ostati u našem uverenju dokle god ne probamo svilu i ne izmestimo se iz tog mentalnog stava.


Za koga je Lebdeće vežbanje u stvari?

Za sve uzraste koji su elementarno funkcionalni, pokretni i mogu kontrolisati svoje telo.

Posebno je za ljude koji imaju probleme sa zglobovima, težinom, nisu u kondiciji, imaju povrede leđa...

Svila je potpora vašim zglobovima i neće ih opterećivati toliko prilikom vežbanja kao kada vežbate na parteru.

Uradićete na mnogo lakši način bilo koji pokret jer svila vas podržava u tome , pridržavajući se uz svilu vi ćete postupno ulaziti u odredjeni položaj i daleko pravilnije vežbati jer vam je lakše.


Zbog čega je lakše vežbati sa svilom?

U svesnim sistemima vežbanja kao što su joga, thai chi, chi gong, aikido, balet, ples, shvatili su da je za ljudsku anatomiju važno da znaju da poravnaju telo u odnosu na delovanje sile gravitacije inače će se dešavati mikro povrede koje će kasnije dovoditi do većih i ozbiljnijih povreda. A da bi vežbali efikasnije u novije vreme se proučava i biomehanika pokreta.

Vežbanje sa svilom smanjuje uticaj gravitacije na ljudsko telo i olakšava mu pokret, biomehanika tela pri vežbanju je pravilnija jer telo ne prebacuje snagu na oslabljeni deo tela i samim tim drugi deo stavlja u tenziju već je snaga ravnomerno rasporedjena na svili.


Kako da postupno dodjete do položaja sa instagram fotografija?


U okviru svakog kompleta za vežbanje dobićete trake za podešavanje visine, to bi i vaš instruktor u studiju za Lebdeće vežbanje trebao da poseduje. Pomoću tih traka podešavate visinu.


Ukoliko počnete sa vežbanjem negde gde je svila nekoliko centimetara od poda, vaši zglobodi će se zaljubiti već na prvom času u savršen osećaj lebdenja koje će mu restorativno vežbanje pružiti.

Najniži nivo svile je idealan za vežbače 60+.

Iako mislite da ste odmah spremni za visoko postavljenu svilu, pitanje je da li vaši ligamenti i zglobovi to žele i zato moja preporuka jeste da postupno i metodiično, uz pomoć sertifikovanog instruktora Lebdećeg sistema vežbanja, dođete do visina. Tada je vaš let pažljivo isplaniran cilj i vi postajete još jedan od zaljubljenika u Lebdeće vežbanje i svilu.263 views0 comments

Recent Posts

See All

Komentáře


bottom of page