top of page

Montaža svile

Montaža svile ili ljuljaške Ljuljanko je laka!

Najlakše je ukoliko imate otvorenu drvenu gredu ili granu (u parku ili dvorištu) oko koje mogu da se prebace trake (daisychain).

 

Za montažu u stanu potrebna je dodatna oprema (kuka za kačenje i šrafovi/tiplovi), alat i malo stručnosti. Naravno veoma je bitno da znate kakav plafon imate u prostoriji gde planirate montažu.

 

Plafon mora biti od čvrstog materijala, idealno beton ili drvena greda. U zgradama se često nalaze plafoni od trske i maltera (stara gradnja) ili monta blokova (nova gradnja), i jedno  drugo su nepovoljni plafoni za kačenje jer su slabi, tj. šuplji. Ali i za to ima rešenje jer svaka zgrada ima noseće grede u plafonu bilo da su od drveta ili betona.

 

U slučaju da imate monta blokove biće vam potrebna dodatna oprema za ankerisanje šupljih blokova- Anchorfix i sl. (pogledaj niže dole)

​​​​

Komplet kuka za plafon

Ankeri.jpg

1000din

S obzirom da je sigurnost uvek na prvom mestu najbolje je da kontaktirate stručno lice ukoliko niste sigurni kako da utiplujete kuke na plafon ili nemate odgovarajući alat. Ovo je samo jedan od načina kako je moguće okačiti ljuljašku, u zavisnosti od toga kakve kuke i šrafovi su vam dostupni.

Montaža u kući

1. Kada ste pronašli idealno mesto, označite gde ćete bušiti rupe za šrafove

montaza.png
montaza2.png

2. Za bušenje betona će vam biti potrebna hilti bušilica, dok za drvenu gredu odgovarajuća burgija

3. Za betonski plafon su potrebni tiplovi za beton, dok za drvenu gredu se šrafe odgovarajući šrafovi.

montaza3.png

4. Za montažu se preporučuju dve kuke na razdaljini od oko 35cm jedna od druge. Na kuke se kače užad ili daisychain koji dolaze u kompletu, kao i karabinjer preko koga kačite ljuljašku za uže i podešavate visinu po potrebi.

montaza5.png

U slučaju da imate plafon od monte, šupljog bloka, ne brinite ima rešenja i za to- pogledajte snimak takve montaže i šta vam sve treba od materijala.

Mi ne radimo montažu ali svakako nas pozovite ukoliko imate bilo koje pitanje ili nedoumicu - posavetovaćemo vas! - 0637511796

Naša preporuka za majstora koji može da vam montira ljuljašku na teritoriji Beograda:

Đole 063 339 401

bottom of page